De verschillende soorten tule stof

Tule stof

Tule stof is een hele fijne stofsoort. Het lijkt op een net en is bovendien ook doorschijnend. De stof wordt vaak gebruik voor kleding. Daarnaast wordt de stof ook erg veel gebruik als decoratie. Een voorbeeld van een van de eindproducten van tule zijn zakjes. Het voordeel van deze zakjes is dat deze erg licht zijn. Bovendien zijn deze zakjes ook nog eens in veel verschillende kleuren beschikbaar. Ook voor kleding wordt de stof veel gebruikt, zo zie je deze stof vaak verwerkt in galajurken. Daarnaast wordt deze stof veel gebruikt voor een aantal soorten vrouwen shirts. De stof is erg soepel en daarnaast relatief licht. Ben je van plan om binnenkort te gaan trouwen? Dan is tule een ideale stof, je kunt tule namelijk gebruiken als decoratie op jouw trouwlocatie. Daarnaast kun je de stof natuurlijk ook gebruiken in trouwjurken. De onderkant van veel trouwjurken wordt namelijk gemaakt van tule. Hierdoor krijgt de jurk een doorschijnend effect. Dit maakt de jurk helemaal af. Tule wordt in talloze kleuren toegepast. Doordat het in zo ontzettend veel kleuren wordt toegepast geeft dit erg veel mogelijkheden. Wanneer de kleuren goed op elkaar worden afgestemd, is het mogelijk om allerlei prachtige combinaties te maken. Echter, je zou eventueel ook voor de standaard kleuren zoals wit, grijs en zwart kunnen gaan. Ook in deze rustige kleuren is tule nog steeds een bijzondere en een opvallende stof. Naast dat de stof in veel verschillende kleuren te verkrijgen is, is de stof ook erg prettig in gebruik. Dit komt doordat de stof licht is en niet rafelt. 

Veel verschillende vormen tule

Tule is in verschillende vormen te verkrijgen, je hebt bijvoorbeeld de soort harde tule. Dit is een hard stuk tule, het stretched niet en wordt veel gebruikt als decoratie stof, zoals gordijnen. Met tule kun je een leuke sfeer geven aan iedere ruimte en kun je alle kanten op. Naast harde tule heb je ook stretch tule. Deze variant van de stof is erg goed rekbaar, dit is super fijn en prettig om te dragen. Deze variant van de stof wordt daarom ook veel gebruikt in kledingstukken. Tot slot is er ook nog een zachte variant, namelijk; soft tule. Dit is een gebreide Netstof. Deze vorm van tule wordt ook vooral gebruikt in kleding. De stof heeft kleine ingebreide gaatjes waardoor het erg luchtig is. Dit wordt veel gebruikt bij rokjes.

Soorten Tule stof

De naam van de stof

Nog een leuk weetje is dat tule vernoemd is naar de Franse stad Tule. Deze stad was ooit het centrum van de productie van deze stof. Hedendaags worden er voornamelijk wapens, accordeons en meubels geproduceerd in het stadje Tule. Dit is mogelijk omdat de stof tule tegenwoordig op veel meer plaatsen wordt geproduceerd. Dit omdat het meer gebruikt wordt ten opzichte van vroeger.